fbpx
Сьогодні
21:05 31 Бер 2020

Клімкін розповів про план Путіна щодо України

Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про план президента РФ Володимира Путіна щодо України.

Про це він повідомив у Facebook.

"Володимир Путін може радіти. Жодна країна світу, крім України, під час пандемії коронавірусу не влаштовує чехарду з міністрами, не продукує гучних корупційних скандалів і не демонструє тотальної кризи державного управління. Справи Росії теж далекі від ідеальних. Темп конституційних поправок остаточно втрачений, гра з ціною на нафту закінчилася "пострілом собі в ногу" і принизливими переговорами з ОПЕК. 47% росіян не підтримують "обнуління" терміну перебування Путіна при владі, 40% не хоче бачити його президентом ще раз, а боротьба з пандемією коронавірусу ще попереду.

Все це насправді погані новини для України. Внутрішні проблеми Росії не мають простих рішень і точно не мають таких, які б додавали поулярності російському керівництву. Бажання "відігратися" за рахунок зовнішніх бліцкригів буде зростати, особливо на фоні зростання у нас внутрішньої нестабільності. Путін знає, як створювати і використовувати приводи, зокрема, суспільні виступи, але головне, щоб таких приводів не створювали йому ми.

Нормандського саміту немає, він Путіну не потрібен. Коронавірус тут ні до чого – останнім часом відбулися саміти ЄС, Сімки, Двадцятки та ще багато інших. По відео і все ок, а Нормандії і обмінів немає, оскільки Путіну не вигідно створення видимості процесу. Він буде торгуватися, але не з нами, буде нападати. Дуже ймовірно, що одночасно. Головне – не допомагати йому створенням бардаку в Україні", – вважає Клімкін.

Також Клімкін заявив, що звільнення Сивохо з РНБО не означає кінця ідеї "платформи примирення".

Нагадаємо, в Апараті РНБО повідомили, що станом на 24 березня ц.р. (дата надіслання запиту) Сивохо Сергій Анатолійович не є радником секретаря Ради національної безпеки і оборони України на громадських засадах.

На це Сивохо заявив, що "клеркам з РНБО не цікава тема Донбасу".

Директор "Восток-SOS, правозахисник Костянтин Рєуцький в ексклюзивному коментарі «Рубрика» прокоментував рішення РНБО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: