fbpx
Сьогодні
17:24 04 Кві 2020

Під час карантину в Нью-Йорку масово розбирають з притулків котів та собак

У притулках для тварин у Нью-Йорку майже не залишилося собак і котів після збільшення попиту на них у десять разів протягом останніх двох тижнів

Мешканці Нью-Йорка забирають тварин додому через збільшення кількості вільного часу на догляд за домашніми улюбленцями, а також через потребу зменшити рівень нервового напруження, повідомляє Bloomberg.

Схожа ситуація спостерігається й в інших американських містах. Американське товариство захисту тварин від жорстокого поводження (ASPCA) повідомило, що кількість сімей, які забрали тварин з притулку в Лос-Анджелесі, збільшилася на 70%. Інші компанії, орієнтовані на домашніх тварин, також повідомляють про збільшення попиту.

Директорка по маркетингу організації із захисту тварин Muddy Paws Rescue впевнена, що такий попит на котів та собак можна пояснити тим, що перебувати вдома у самоізоляції набагато цікавіше в компанії з домашнім улюбленцем, ніж бути на самоті.

Попри такі показники, зоозахисні організації стурбовані тим, що скоро побачать протилежну проблему — зростання кількості тих, хто здає домашніх тварин до притулку, оскільки багато американців втрачають роботу. Притулки можуть бути не в змозі розмістити таку кількість тварин.

Також така тенденція може згубно позначитися на тварин в майбутньому, оскільки люди, яким потрібна компанія на карантині, можуть почати повертати кішок і собак після його завершення. При цьому більш безвідповідальні новоспечені господарі тварин можуть просто почати залишати їх на вулиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: