fbpx
Сьогодні
14:30 17 Бер 2020

Голова комітету Радуцький обіцяє жорсткі перевірки під час карантину

Представники Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, поліції, санітарні лікарі та епідеміологи здійснюватимуть позапланові перевірки закладів, закритих на період карантину.

Про це сказав голова комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Раді.

"У нас є Держспоживнагляд, який за законом має право здійснювати перевірки. Ці перевірки не є плановими, які зараз скасовані, а це перевірки екстрені. Ми ще й підвищили відповідальність за правопорушення карантинних дій, тому ці перевірки будуть здійснюватися Держспоживнаглядом, санітарними лікарями та епідеміологами, і Національна поліція тепер також має право долучатися до цих перевірок.

Тому ці перевірки будуть дуже жорсткі, і ми вважаємо, що під час карантину треба жорсткіше ставитися до людей, які не сприяють захисту населення від епідемії".

Нагадаємо, що Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня. З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування, розважальні центри, спортзали, крім аптек, супермаркетів та АЗС.

ВР ухвалила закон для запобігання коронавірусу: штрафи і позбавлення волі в разі порушення правил карантину.

Рада також ухвалила закон про підтримку бізнесу в період карантину.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: