fbpx
Сьогодні
08:22 17 Бер 2020

Офіційно: уряд закрив пасажирське сполучення між містами та припинив роботу метро

Кабінет міністрів заборонив в Україні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення залізничним, авіа- та автобусним траснпортом

Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Заборонено з 18 березня по 3 квітня: на усій території нашої держави регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні; перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах", – йдеться у повідомленні.

Крім того, з 17 березня по 3 квітня припиняється перевезення пасажирів метрополітеном у Києві, Харкові та Дніпрі.

З 18 березня і до прийняття окремого рішення заборонено перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень – приміському, міському, регіональному та дальньому.

При цьому АТ "Укрзалізниця" зможе здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких прийматиметься у кожному окремому випадку за погодженням із Мінінфраструктури та МОЗ, або ж у міжнародному залізничному сполученні за погодженням із Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужбою.

траснпорт коронавірус

Також з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких беруть участь понад 10 осіб. Дозволені лише заходи із забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування.

З 17 березня закладам громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальнам центрам, іншим заклади розважальної діяльності, фітнес-центрам, закладам культури наказано тимчасово припинити свою роботу.

При цьому дозволяється надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови роботи персоналу у засобах індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Можна здійснювати банківську та страхову діяльність.

Міністерству охорони здоров'я доручено тимчасово припинити планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних і термінових, а також максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: