fbpx
Сьогодні
13:59 07 Лют 2020

Тимошенко пояснила, чому зайняла місце спікера у Раді

Юлія Тимошенко заявила, що блокування трибуни і місця спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова під час розгляду проєкту закону про ринок землі було "символом", а ніяких домовленостей про організацію розгляду не було.

Про це Тимошенко сказала Радіо Свободі.

"Ми ні про що категорично не домовилися, і я хочу спростувати всі заяви Разумкова про будь-які домовленості. Наша команда була, є і залишається проти продажу землі, в тому числі іноземним банківським установам, тому що землю України із джерела успішності і прибутку наших українських фермерів перетворюють на спекулятивний товар і позбавляють Україну цього надзвичайно важливого, цінного ресурсу".

Тимошенко заявила, що блокування трибуни і місця спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова було "символом того, що Україна не може пропустити цей закон".

За словами Тимошенко, незгодні з відкриттям ринку землі депутати звертатимуться до Конституційного суду. Вона впевнена , що суд визнає закон неконституційним.

Як сказали Радіо Свобода в частині парламентських фракцій, голови фракцій, які зібралися в кабінеті Разумкова під час перерви в ранковому засіданні 6 лютого, домовилися перед початком розгляду "земельного питання" йти за регламентом під час розгляду всіх правок, не порушуючи порядок. Натомість у деяких інших фракціях кажуть, що ці домовленості не передбачали відмови від блокування трибуни.

Нагадаємо, що 6 лютого з затримкою і після бійки Рада почала розгляд у другому читанні законопроєкту №2178-10 про ринок землі.

Спікер парламенту Дмитро Разумков попросив Стефанчука вести засідання, оскільки його місце в президії зайняла лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Вона зламала спікеру Ради мікрофон.  Попутно він сказав Тимошенко, що негарно "займати місце іншого, якщо воно не ваше сьогодні".

Депутати від ОПЗЖ блокували трибуну парламенту. Водночас депутати проголосували за продовження роботи Ради у четвер до 19:30.

Між першим і другим читанням до нього внесли 4018 правок. Комітет підтримав лише 9 із них.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: