fbpx
Сьогодні
19:12 06 Лют 2020

Разумков прокоментував поведінку Тимошенко в Раді

Фото ReutersФото Reuters

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков виступив сьогодні з трибуни ВР і прокоментував блокування президії лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко та іншими нардепами.

Про це повідомляють #Букви.

Так, сьогодні ще до початку розгляду законопроєкту про ринок землі президію і трибуну Парламенту заблокували нардепи від "Батьківщини" і "Опозиційної платформи – За життя".

При цьому лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко зайняла місце голови Верховної Ради в президії. Коли після перерви в залу засідань увійшов голова ВР Дмитро Разумков, вона не пропустила його на спікерське місце.

Після чергової сутички між нардепами біля президії Разумков звернувся до народних обранців.

"Демократія – це коли ви поважаєте права інших… Я розумію, що політика завжди була в українському суспільстві, є і буде. Так само, як і демократія. Однак демократія – це коли ваші права закінчуються там, де починаються права іншого. Я розумію, що сьогодні нас багато хто штовхає на те, щоб у Верховній Раді знову була бійка, кров. І щоб не тільки в ВР", – зазначив він.

Разумков також наголосив, що домовленостей між фракціями слід дотримуватися.

"Коли ми домовляємося про те, що у нас буде засідання до 20:00, тому що ми витратили час на узгодження спільної позиції, то, напевно, це потрібно робити. Коли ми домовляємося, що ніхто не буде блокувати президію і дозволить керівництву Ради згідно з регламентом йти по вирішенню питань порядку денного, то потрібно робити саме так", – заявив спікер ВР.

На тлі виступу Разумкова Тимошенко і її депутати, які стояли у президії, почали скандувати: "Референдум!" (Маючи на увазі проведення референдуму щодо земельної реформи).

Тимошенко також викрикнула: "І не дуріть людей, що це парламентаризм".

На дану репліку одразу ж відреагував Разумков.

"Не парламентаризм займати місце іншого, якщо воно не ваше сьогодні", – наголосив він у відповідь.

"Слуги народу" зустріли таку реакцію спікера оплесками.

Під час виступу Разумков також запевнив, що рішення по земельному законопроєкту буде ухвалювати вся Верховна Рада, а не лише "більшість або меншість".

"Я розумію, що хтось хоче політичного піару. Я розумію, я теж прийшов із цього ринку. Я розумію, що таке піар. Але я думаю, що піар не повинен бути вищим за державну позицію. У кожного вона своя. Хтось підтримує ринок землі, хтось проти. Але давайте поважати один одного, давайте поважати домовленості. До сьогоднішнього дня майже завжди ми знаходили спільну мову і виконували обіцянки, які були досягнуті. Сьогодні пішло не так", – заявив він.

Раніше Тимошенко зламала спікеру Ради мікрофон.

Раніше Верховна Рада почала розглядати земельний закон.

Між першим і другим читанням до нього внесли 4018 правок. Комітет підтримав лише 9 із них.

У четвер у Верховній Раді Юлія Тимошенко зайняла робоче місце спікера парламенту Дмитра Разумкова, протестуючи проти розгляду закону про продаж землі.

Депутати від ОПЗЖ заблокували трибуну парламенту. Водночас депутати проголосували за продовження роботи Ради у четвер до 19:30.

Раніше, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що у фракції достатньо голосів на підтримку законопроєкту про ринок землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: