fbpx
Сьогодні
20:08 11 Січ 2020

"Всі винні будуть покарані": Зеленський звернувся до українців з приводу збиття літака МАУ в Ірані

Президент Зеленський звернувся до українців у відеозверненні з приводу збиття українського літака поблизу міжнародного аеропорту в столиці Ірану Тегерані, в якому загинуло 176 людей, серед яких були 11 українців.

"У ці тяжкі дні я хочу сказати таке. Я поверну всіх загиблих близьким і рідним. Вони зможуть з ними попрощатися по-людськи. Ми гідно вшануємо їхню пам'ять. Всі винні будуть покарані", – сказав у зверненні Володимира Зеленського до українців після телефонної розмови з Президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані.

"З президентом Ірану ми домовилися про ідентифікацію тіл загиблих українців та їх репатріації в Україну. Ми також домовилися про початок спільної роботи з розшифрування двох бортових самописців чорних скриньок. Ми домовилися про повну юридичну та технічну взаємодію, включаючи питання отримання компенсації. Ми домовилися, що ніхто не відкрутиться. Офіс генпрокурора відкрив справу за фактом вбивства громадян України. Уряд надасть фінансову допомогу сім'ям загиблих. Держава також буде сприяти отриманню ними компенсації від перевізника, страхових компаній та ісламської Республіки Іран", – запевнив президент.

Зеленський розраховує, що тіла українців, які загинули в авіакатастрофі в Ірані, повернуться в Україну до 19 січня. Таке прохання Зеленський передав президенту Ірану в телефонній розмові.

Раніше ОПУ оприлюднив фото з місця трагедії та повідомив, що Зеленський звернеться до українців.

Нагадаємо, що вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Вони пояснили, що літак був помилково сприйнятий за ворожу ціль і збитий ракетою після того, як наблизився до одного з військових об'єктів Революційної гвардії Ірану – Корпусу вартових Ісламської революції.

Зеленський відреагував на зізнання Ірану у збитті українського літака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: