fbpx
Сьогодні
09:14 09 Січ 2020

Президент України вночі зібрав нараду щодо трагедії в Ірані

Президент Володимир Зеленський зібрав нічну нараду щодо катастрофи літака авіакомпанії "МАУ" в Тегерані.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Під головуванням Президента України Володимира Зеленського розпочалася робоча нарада з питань, пов'язаних із катастрофою літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", яка сталася 8 січня в Тегерані (Іран)."

У нараді беруть участь прем'єр-міністр Олексій Гончарук, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр оборони Андрій Загороднюк, міністр закордонних справ Вадим Пристайко та представники інших відомств.

Зеленський заслухав звіт оперативного штабу з питань авіакатастрофи літака Боїнг-737 в Ірані. Наразі відпрацьовується кілька версій причин падіння літака, проводиться робота з родичами загиблих та відбувається збір ДНК для ідентифікації тіл.

Український літак із представниками відповідальних за розслідування авіакатастрофи та ідентифікацію тіл загиблих вилетів до Ірану.

"Проводиться робота з родичами українців, які загинули в Ірані, їм надається психологічна допомога. Держава обов'язково проконтролює, щоб родини отримали всі страхові виплати.

Крім того, відбувається збір ДНК родичів загиблих українців. Одним із головних завдань штабу є ідентифікація та репатріація тіл з Ірану."

В ОП закликали не маніпулювати інформацією, допоки фахівці не дослідять обставини трагедії.

Також у пресслужбі додали, що борт із 45 українськими фахівцями для розслідування трагедії, ідентифікації та репатріації тіл вже приземлився в Ірані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: