fbpx
Сьогодні
13:16 08 Січ 2020

Гончарук розповів, які рішення прийняті у зв'язку з авіакатастрофою в Ірані

Прем'єр-міністр Олексій  Гончарук та cекретар РНБО Олексій Данилов провели брифінг щодо авіакатастрофи літака МАУ в Ірані та відзвітували про зроблені дії.

"Уже працює оперативний штаб при РНБО, створений за дорученням президента. Причини трагедії будуть ретельно досліджені.

За попередніми даними, на рейс Тегеран-Київ було зареєстровано 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Загинули 11 українців, серед яких 9 членів екіпажу та 2 пасажири.

Більшість пасажирів були іранцями. Також на борту перебували громадяни Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії. Остаточні списки досі уточнюються.

В аеропорту Бориспіль уже працюють психологи та медики для надання допомоги родинам загиблих.

Держава надасть необхідну підтримку сім'ям загиблих.

Державіаслужба проведе позапланові перевірки стану безпеки польотів МАУ.

Польоти в повітряному просторі Ірану будуть заборонені українським авіакомпаніям з 9 січня 00:00 до з'ясування причин катастрофи.

Український посол і консул тісно взаємодіють з авіаційною владою Ірану з метою оперативного з'ясування причин катастрофи та репатріації тіл загиблих українців.

В Іран буде відправлено групу для допомоги в пошуковій операції. У складі групи — фахівці для розслідування причин катастрофи, зокрема 5 осіб Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, 1 представник Державіаслужби і 3 представники авіакомпанії МАУ".

"Розслідування буде проводитися багатьма групами. В середині Ірану будуть працювати офіційні органи цієї держави. І ми, звичайно, вже подали необхідні клопотання для того, щоб бути долученими до цього розслідування на території Ірану", — сказав Гончарук.

Український уряд проведе розслідування причин авіакатастрофи, в межах якого з'ясують, чи могли українські державні органи запобігти катастрофі, закривши авіасполучення з цією країною.

Також Гончарук додав, що до кінця вчорашнього дня не було жодної інформації про ймовірну загрозу:

"Безумовно в межах розслідування цього інциденту ми з'ясуємо, хто і як мав реагувати. Якщо ми дійдемо висновку, що були підстави відреагувати раніше, а офіційні органи не відреагували, ми приймемо відповідні кадрові рішення", — повідомив Гончарук.

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: