fbpx
Сьогодні
11:24 27 Гру 2019

Зеленський звільнив Трубу і призначив Ірину Венедіктову в.о. директора ДБР

Ірина Венедиктова

Президент Володимир Зеленський звільнив директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Про це свідчить указ глави держави.

Іншим указом тимчасово виконуючою обов'язки директора ДБР призначено нардепку "Слуги народу" голову комітету з питань правової політики Ірину Венедіктову.

41-річна Ірина Венедиктова до обрання у парламент була завідувачкою кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна (з 2005 року), членкинею науково-консультативної ради Верховного суду, арбітром Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України та суддею Третейського суду за медичними справами. Має звання доктора юридичних наук.

Юристка намагалася потрапити до Верховного суду України, але за підсумками іспиту не змогла набрати мінімальний бал, необхідний для участі в конкурсі.

Перед другим туром президентських виборів Володимир Зеленський представив Венедіктову серед 20 людей зі своєї команди як експертку в області реформування судової системи.

Також Венедіктова публічно відзначилася, супроводжуючи Зеленського в поїздці до Брюсселя в лютому, коли заявила, що курс України на Євросоюз і НАТО внесли в преамбулу, в той час як насправді це регламентували в тілі Конституції.

Повноцінного керівника відомство отримає приблизно через 3,5 місяці після відставки Труби.

Нагадаємо, що Зеленський підписав закон про Державне бюро розслідувань: що змінюється.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: