fbpx
Сьогодні
12:21 03 Гру 2019

Верховна Рада перезавантажила ДБР

Верховна Рада розглянула у другому читанні законопроєкт про роботу Державного бюро розслідувань.

За ухвалення законопроєкту в цілому проголосували 250 народних депутатів.

17 жовтня парламент у першому читанні підтримав законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань" щодо удосконалення діяльності ДБР.

Згідно з проголосованою вже поправкою до законопроєкту про ДБР все керівництво Держбюро, включаючи його нинішнього главу Романа Трубу, йде у відставку.

Згідно із законом, очільник бюро самостійно буде здійснювати керівництво органом, не розділяючи повноваження із заступниками, як це визначав закон.

Статті про проведення конкурсу на заступників керівника ДБР виключаються, натомість директор ДБР отримує повноваження особисто призначати і звільняти своїх заступників.

Також у документі виключається участь прем'єр-міністра у призначенні директора ДБР. Директор ДБР призначається на посаду президентом України за поданням комісії з проведення конкурсу.

Законопроєкт № 2116 ініціював президент України Володимир Зеленський.

Депутати 3 грудня розглянули поправки до законопроєкту, яких внесено 328. Зокрема, у поправці №318 передбачено забезпечення безперервності розслідування справ Майдану. За цю правку проголосували 334 депутати.

Нагадаємо, що голова ДБР відреагував на звинувачення в хабарі свого соратника.

Раніше адвокати сімей Героїв Небесної сотні заявили, що слідство у справах Майдану зупиниться з 20 листопада через те, що Верховна Рада не проголосувала необхідні поправки до закону про ДБР, які б дозволили продовжити розслідування. З 20 листопада 2019 року органи прокуратури остаточно втрачають слідчі функції, після чого справи Майдану мають перейти частково – до Державного бюро розслідувань, частково – до НАБУ. 22 листопада адвокатка родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська оголосила голодування через нерозглянуту парламентом поправку до законопроєкту про ДБР.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: