fbpx
Сьогодні
14:08 24 Гру 2019

Зеленський підписав закон про Державне бюро розслідувань: що змінюється

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський 24 грудня підписав зміни до закону про Державне бюро розслідувань.

Закон опублікований на сайті Верховної Ради.

Директор ДБР Роман Труба уже прокоментував підписаний президентом закон у Telegram. За словами Труби, з набранням чинності закону, директор та заступники достроково припиняють повноваження.

3 грудня Верховна Рада ухвалила закон про перезавантаження ДБР.

Згідно з законопроєктом, чинного директора ДБР Романа Трубу та його заступників звільнять.

Також депутати підтримали поправку, яка передбачає створення управління з розслідування справ Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ. За неї проголсували 334 депутати.

Згідно із законом, очільник бюро самостійно буде здійснювати керівництво органом, не розділяючи повноваження із заступниками, як це визначав закон.

Статті про проведення конкурсу на заступників керівника ДБР виключаються, натомість директор ДБР отримує повноваження особисто призначати і звільняти своїх заступників.

Також у документі виключається участь прем'єр-міністра у призначенні директора ДБР. Директор ДБР призначається на посаду президентом України за поданням комісії з проведення конкурсу.

Раніше, адвокат сімей Небесної сотні Євгенія Закревська писала про те, що закон про ДБР досі не підписаний Володимиром Зеленським, а слідство у справах Майдану не ведеться.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: