fbpx
Сьогодні
17:26 05 Гру 2019

Бекешкіна розповіла, скільки українців цьогоріч долучилися до волонтерства

Директорка фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна розповіла, скільки українців цьогоріч долучилися до волонтерства.

За її словами, на жаль, не так багато людей приєднуються до волонтерської діяльності. Так, згідно з дослідженням, волонтерською роботою впродовж 2019 року займалося 9% громадян.

"Не скажу, що це так мало, але ця цифра приблизно не зростає. Стільки ж було в 2012-му році – 10%", – пояснила Бекешкіна.

"Що істотно змінилося після Революції Гідності – майже вдвічі зросла кількість громадян, які давали гроші чи якусь матеріальну допомогу не лише на армію, а взагалі давали на якісь громадські потреби. З 26% до 47%. Тобто різко зросла… Зараз воно знизилося до 21%. Очевидно, що люди вважають, що їхня допомога вже не так потрібна", – додала вона.

Ірина Бекешкіна наголосила, що не варто думати, що від людей нічого не залежить:

"Від нас залежить. Я хочу нагадати, що і в Революції Гідності, і в Помаранчевій Революції взагалі брали участь 15% і цього було достатньо".

Щодо найактивніших регіонів, то тут статистка теж не дуже змінилась.

"Вже стандартно найбільш активний у нас є Західний регіон. Там у волонтерській діяльності брали участь 13%. І значно більше, майже половина, тих, хто давав гроші на різні громадські потреби. На жаль чим далі на Схід, тим активність падає. Хоча дуже потрібно, щоб було навпаки", – пояснила Бекешкіна.

Зазначимо, що частка українців, які займаються волонтерською діяльністю, за рік зменшилася з 18% до 9%.

волонтер

Нагадаємо, що в Україні та світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів.

Крім того, в Україні з'явився уповноважений президента з питань волонтерської діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: