fbpx
Сьогодні
10:28 05 Гру 2019

В Україні з'явився уповноважений президента з питань волонтерської діяльності

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Наталії Пушкарьової уповноваженим президента з питань волонтерської діяльності (поза штатом).

Документ підписано 4 грудня з метою підтримки волонтерської діяльності, забезпечення гарантій додержання прав i законних інтересів волонтерів.

Основними завданнями уповноваженого є моніторинг ситуації щодо забезпечення гарантій дотримання прав і законних інтересів волонтерів і подання Президентові України пропозицій щодо підтримки волонтерської діяльності, припинення порушень у цій сфері.

Також уповноважений може вносити на розгляд глави держави пропозиції щодо підготовки проектів законів, актів Президента України з питань підтримки волонтерської діяльності, забезпечення гарантій додержання прав і законних інтересів волонтерів і брати участь в експертизі законів.

Крім того, уповноважений має здійснювати заходи, спрямовані на забезпечення, відновлення порушених прав і законних інтересів волонтерів, та інформувати громадськість про такі заходи та їхні результати.

Також завданням уповноваженого президента з питань волонтерської діяльності є сприяння налагодженню взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань підтримки громадських ініціатив щодо провадження волонтерської діяльності, забезпечення гарантій додержання прав волонтерів.

Серед завдань уповноваженого – й підготовка заходів за участю президента України, зокрема міжнародного характеру, з питань, що стосуються підтримки волонтерської діяльності.

Нагадаємо, що 5 грудня – міжнародний День волонтера.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: