fbpx
Сьогодні
17:05 12 Жов 2019

Помпео закликали захистити Йованович

Двадцять сім колишніх чиновників національної безпеки США закликали держсекретаря Майка Помпео захистити і підтримати колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

Про це йдеться у відкритому листі ексчиновників до Майка Помпео, повідомляє CNN.

"Посол Йованович заслуговує на вашу постійну підтримку, як і інші професійні дипломати, які можуть потрапити у пастку в майбутньому розслідуванні Конгресу і процесі імпічменту", – йдеться у листі.

Підписанти зазначили, що особливо стурбовані повідомленням президента Трампа про те, що "вона (Йованович – ред.) пройде через деякі речі", оскільки такі висловлювання можуть трактуватися як загроза.

"Всі працівники департаменту – співробітники дипломатичної служби, цивільні співробітники та політичні призначенці – мають знати, що ви прикриваєте їхні спини у боротьбі з образливими політичними атаками і наклепом", – підкреслили підписанти.

Під відкритим листом підписалися такі ексчиновники, як колишній заступник держсекретаря і колишній заступник радника з національної безпеки Тоні Блінкен; заступник міністра оборони з питань політики і колишній посол США у Туреччині Ерік Едельман; колишній заступник державного секретаря з політичних питань і колишній посол у НАТО Ніколас Бернс; і Джейк Салліван, колишній радник з національної безпеки ексвіцепрезидента Джо Байдена.

Раніше Йованович заявила, що її відкликання стало прямим результатом тиску Трампа на Держдепартамент.

У травні 2019 року Йованович завершила роботу на посаді Посла США в Україні і записала відео, у якому розповіла про здобутки України останніх років.

Зазначимо, що у США заарештовані Ігор Фруман та Лев Парнас — близькі до адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані бізнесменів, які допомагали йому у справах, повʼязаних з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: