fbpx
Сьогодні
16:42 28 Вер 2019

Половина громадян США підтримують імпічмент Трампа

Рішення Палати представників США про початок процедури імпічменту президента Дональда Трампа підтримують 47% американських виборців.

Про це повідомляє The Hill.

"Нове опитування Hill-HarrisX виявило зростання підтримки імпічменту президента Трампа на 12 пунктів у порівнянні з аналогічним опитуванням, здійсненим три місяці тому", – йдеться у повідомленні.

Опитування було проведено 26-27 вересня, лише за кілька днів після того, як демократи в Палаті представників розпочали офіційне розслідування скарги співробітника розвідки щодо телефонної розмови Трампа з Президентом України.

Опитування показало, що 47 відсотків респондентів підтримують таке рішення, що на 12 пунктів більше у порівнянні з аналогічним опитуванням у червні, яке стосувалося того, чи варто демократам розпочинати процедуру імпічменту.

Тим часом кількість незгодних з імпічментом зменшилася на 3 бали до 42 відсотків, тоді як 11 відсотків опитаних сказали, що вони не впевнені чи не знають як відповісти на це питання.

Раніше ЗМІ оприлюднили схему тиску Трампа на Україну.

Нагадаємо, що 25 вересня Білий дім опублікував стенограму (але не дослівний текст) телефонної розмови, що відбулася у липні між президентом України Володимиром Зеленським та Дональдом Трампом, президентом Сполучених Штатів. З повним текстом розмови можна ознайомитися тут.

Крім того, щодо Трампа навіть почали процедуру імпічменту.

Натомість, сьогодні Курт Волкер через телефонний скандал подав у відставку.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: