fbpx
Сьогодні
17:50 26 Вер 2019

ЗМІ оприлюднили схему тиску Трампа на Україну

У США вирішили розсекретити текст скарги неназваного працівника американських спецслужб, який повідомив про тиск президента Дональда Трампа на Володимира Зеленського під час липневої телефонної розмови.

Як пише The Washington Post із посиланням на джерело, яке прочитало скаргу, у тексті переважно йдеться про телефонну розмову, але є примітка про наявну модель впливу на український уряд з боку Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані.

Розвідник у скарзі змальовує схему, згідно з якою Трамп і Джуліані планували й надалі тиснути на Україну, а не тільки в розмові 25 липня, щоб вплинути на розслідування проти політичних опонентів чинного президента США, зокрема проти сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

У скарзі також стверджується, що в Білому домі є схема «приховування», за якою посадові особи повинні зберігати деякі записи розмов Трампа з іноземними лідерами в окремій компʼютерній мережі. Стенограма розмови із Зеленським також зберігалася в цій мережі.

Як повідомляє джерело газети The Hill, процес зняття грифу секретності з документа завершено, проте поки не відомо, коли саме він буде оприлюднений. Співбесідник припустив, що при публікації текст скарги може бути відредагований.

Нагадаємо, що 25 вересня Білий дім опублікував стенограму (але не дослівний текст) телефонної розмови, що відбулася у липні між президентом України Володимиром Зеленським та Дональдом Трампом, президентом Сполучених Штатів. З повним текстом розмови можна ознайомитися тут.

Крім того, щодо Трампа навіть почали процедуру імпічменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: