fbpx
Сьогодні
08:59 25 Вер 2019

У США заявили про початок процедури імпічменту Трампа

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури, яка покликана визначити, чи є підстави для імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє BBC.

"Я даю вказівку шістьом комітетам розпочати проведення власних розслідувань. Президент має відповісти за свої дії. Ніхто не може стояти над законом", – сказала Пелосі.

Демократи, які контролюють нижню палату Конгресу, звинувачують Трампа у зловживанні службовим становищем.

Водночас, за повідомленням People, екс-держсекретар США Гілларі Клінтон вважає конституційним обов'язком Палати представників Конгресу США розглянути питання імпічменту президента Дональда Трампа.

Клінтон вважає, що спроби Трампа заручитись підтримкою президента України у послабленні колишнього віце-президента Джо Байдена в обмін на втрату військової допомоги, яка необхідна Україні для захисту від друга Трампа Володимира Путіна, – є злочином, який тягне за собою імпічмент.

Довідка

Скандал розгорівся довкола телефонної розмови Трампа і Володимира Зеленського, під час якої президент США нібито міг тиснути на свого українського колегу. Він нібито просив його розслідувати діяльність колишнього віцепрем'єра США Джо Байдена і його сина Хантера.

Раніше Трамп дозволив оприлюднити стенограму розмови із Зеленським.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: