fbpx
Сьогодні
13:07 15 Вер 2019

Нардепка від "Голосу" розповіла про головні проблеми ВНЗ

Народна депутатка України Інна Совсун вважає, що головна причина слабких позицій українських університетів – результати наукової роботи.

Про це вона заявила у своєму блозі в УП.

"Українські університети історично були інституційно відокремлені від наукових інститутів. Ще з дорадянських часів існувала окремо Академія наук і окремо – університети. Власне, ця інституційна розділеність залишається до сьогодні, і можливо, вона є однією із причин, чому ми не можемо сьогодні сподіватись на високі місця в рейтингу", – пояснює Совсун.

Нардеп наголошує на тому, що в Україні лишається проблема низької якості наукової інфраструктури.

"Щоб створювати можливості для якісних наукових досліджень, треба забезпечити науковців необхідним обладнанням та приміщеннями, дати їм доступ до іноземних наукових видань, фінансувати поїздки на наукові конференції тощо. Тільки так ми зможемо підняти якість науки в університетах", – переконана Совсун.

Вона також каже про те, що зараз в Україні надзвичайно низькі академічні стандарти.

"Стаття може мати ідеально оформлені посилання, але при цьому бути просто рефератом, переказом чужих думок без жодних ознак наукового пошуку, наукового методу. Втім, академічна недоброчесність (плагіат і фальшування наукових результатів) також дуже поширена в дослідженнях у цих наукових галузях", – написала пані Інна.

Раніше Лубінець заявив про готовність до діалогу з керівниками освітніх установ з ОРДЛО.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: