fbpx
Сьогодні
16:16 14 Вер 2019

Для "Голосу" важливий закон, тому ми голосували проти заміни ЦВК, - Вакарчук

Фото Reuters

Лідер депутатської фракції "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що не знає колишніх членів ЦВК, однак він поважає закон, а тому був проти розпуску комітету.

Таку заяву Вакарчук зробив на 16-й щорічній зустрічі YES (Ялтинської європейської стратегії) в Києві, передає прес-служба партії "Голос".

"Якщо подивитися на західні країни, котрі зараз є для нас зразком, то вони об'єднані тим, що мають інституції, котрі можуть пережити будь-якого лідера — яким би хорошим чи непопулярним він не був. Вони працювали роками, щоб це стало реальністю і запрацювали інституції. Вчора було вже сумнозвісне голосування по ЦВК. Нова влада запропонувала змінити ЦВК лише через рік роботи, після вільних та демократичних виборів", – сказав Вакарчук.

Пан Вакарчук також підкреслив, що не раз бачив, як лідери "обіцяли будувати державні інституції та встановлювати правила, але натомість змінювали прізвища на посадах, а не правила".

"Учора партія "Голос" не мала політичної мотивації зберегти чи змінити ЦВК, на відміну від інших партій. Я навіть нікого не знаю особисто із членів ЦВК. Але для "Голосу" важливий закон, тому ми голосували против зміни ЦВК. Адже Україна процвітатиме лише тоді, коли ми забезпечимо верховенство права та створимо стабільні інституції", – пояснює Вакарчук.

Нагадаємо, учора Рада розпустила ЦВК.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: