fbpx
Сьогодні
09:07 18 Лип 2019

Президент провів нараду щодо вирублення лісів на Харківщині та запросив головного "чорного лісоруба" на зустріч

Фото: АП

Під час робочої поїздки до Харківської області Президент України Володимир Зеленський провів нараду з питань боротьби з незаконною природно-ресурсною господарською діяльністю в регіоні.

Про це повідомляє сайт Президента України.

Перед тим як провести нараду, Зеленський вирішив на гелікоптері оглянути ліси.

Через катострофічну ситуацію з вирубленням лісів, Зеленський скликав екстрену нараду.

Про факти незаконного використання лісових ресурсів Президенту та присутнім на заході доповів директор ДП "Жовтневе лісове господарство" Руслан Чагаровський. Він розповів, що вирубують, як правило, націнніші породи дерев, які потім збувають за кордон. Розголошувати, до того ж, було небезпечно через тиск на його родину, як запевняє Чагаровський.

"Ми зробили ревізію всього 10% від загальної площі і виявили 80 млн грн збитків – це понад 8 тисяч кубічних метрів деревини. За нашими підрахунками, коли ми зробимо повну ревізію лісгоспу, всіх лісових обходів Жовтневого господарства, то приблизно це буде близько 200 мільйонів гривень", – зазначив він і додав, що збитки держави від цього можуть оцінюватися в мільярд гривень.

За словами Руслана Чагаровського, незаконні вирубки на Харківщині контролює директор Гутянського лісгоспу Віктор Сиса. "Наразі він найбільший «чорний лісоруб» на Харківщині… У мене з'явилася можливість наводити лад з приходом нової влади", – зазначив він.

Одразу після цього Зеленський, прямісінько у залі, зателефонував цьому головному "чорному лісорубу".

"Пан Сиса? Ми тут вас чекаємо. Ви в Києві? Зайдіть завтра в Офіс Президента о десятій", – сказав Володимир Зеленський.

"Ви всі в курсі всіх прізвищ – це не тільки лісівники, директори. Ви знаєте, що є люди в державі, які пов'язані з кришуванням цього "бізнесу". Зверніть на це увагу", – підкреслив Президент на нараді і додав, що сьогоднішня зустріч має стати сигналом для "поінформованих людей, що більше так бути не може".

Нагадаємо, Володимир Зеленський був учора з одноденною робочою поїздкою до Миколаївської та Харківської областей.

Глава держави ознайомився з інфраструктурою та умовами функціонування Миколаївського міжнародного аеропорту, а також дав вказівку В'ячеславу Боню звільнити свій пост очільника Миколаївської ОДА.

Також Зеленський проінспектував ремонт дороги М14.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: