fbpx
Сьогодні
20:05 18 Тра 2019

У Німеччині з’явився перший у світі завод, який не викидає в атмосферу СО2

Фото new.abb.com

Шведсько-швейцарська компанія ABB Ltd заявила, що її підприємство в Люденшайді, Німеччина, стало першим в світі заводом, який взагалі не викидає в повітря вуглекислого газу.

Таке підприємство може стати моделлю для майбутніх промислових проектів, оскільки Німеччина прагне скоротити свої викидів СО2 на 40% до 2020 року порівняно з 2013 роком, пише MarketWatch.

Інженерний гігант ABB встановив власну сонячну ферму, енергії якої вистачило б на 3360 домашніх господарств. Установка буде виробляти близько 1100 МВт/год сонячної електоенергії на рік, що на 14% перевищує потреби підприємства, йдеться в прес-релізі ABB.

Завод виробляє електричне обладнання, таке як розетки і вимикачі. Загалом в Німеччині ABB має близько 30 заводів.

Сонячна енергія забезпечує 100% енергопотреб заводу в сонячні дні, а надлишкова енергія надходить в державну енергомережу для споживання всього регіону. Щоб покрити піки споживання в похмурі дні, ABB заявила, що підписала угоду з MVV Energie AG про додаткову екологічно чисту енергії.

«Ця інтелектуальна екосистема дозволить підвищити енергоефективність, стійкість і економію ресурсів, і зробить реальним майбутнє з нульовим рівнем викидів для промисловості», – сказав Тарак Мехта, президент підрозділу електрифікації ABB.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: