fbpx
Сьогодні
15:25 21 Лют 2019

112 канал позапланово перевірять через ознаки поширення необ'єктивної інформації

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "112 Україна" у зв'язку з фіксацією під час моніторингів ознак порушення законодавства.

Про це сказано в повідомленні Нацради, передають Українські Новини.

"30 грудня 2018 року в ефірі телеканалу транслювалася передача "Хто кому Рабінович", в якій ведучий Вадим Рабінович, зокрема, допустив висловлювання: "Скажіть будь ласка, це нічого, що сьогодні спокійно з фашистськими прапорами ті, які… ну, просто, молодь нерозумна, і підбурювачі ходять по місту Києву. Це нормально? Це нічого, що в багатьох військових підрозділах нашої країни татуювання, свастики. Це як? Співвідноситься з нашим завтрашнім днем?", – йдеться в повідомленні.

Також Нацрада зазначає, що в передачі "LIVE" 27 січня, гостем якої був лідер партії "Опозиційна платформа – За Життя" Рабінович, прозвучали його слова, в яких вбачається порушення норм чинного законодавства.

"Хочете України, яка своїми героями бачить ось цих ось послідовників фашизму, – вибирайте фашизм! Але скажіть чесно: нам подобаються ці фашисти… Нам нав'язують цю штучну якусь ідеологію "Бандерштату", – цитуються слова Рабіновича в повідомленні Нацради.

Крім того, Нацрада зазначає, що 15 грудня 2018 в ефірі "112 Україна" було поширено інформацію, що у Вінниці 20 молодих людей увірвалися в кафедральний собор після служби і вигнали звідти священиків.

Нацрада зазначає, що інформація про захоплення собору згодом була спростована працівниками собору, однак "112 Україна" не спростував цю інформацію, яка має ознаки поширення необ'єктивної інформації.

Також 16 лютого гостем передачі "Велике інтерв'ю" був екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров, який назвав події Революції Гідності державним переворотом, а також заперечував наявність на Донбасі регулярних частин російської армії.

"Але основа конфлікту, запам'ятайте, – це державний переворот. Не було б державного перевороту, відбулися б дострокові вибори – був би Крим в Україні, і був би Донбас в Україні, був би мир, злагода і стабільність", "Це ясно показало націоналістичний неонацистський характер влади, яка прийшла", – цитуються слова Азарова в повідомленні Нацради.

Як повідомляли раніше, петиція про недопущення застосування санкцій до "112 Україна" і NewsOne набрала необхідну кількість голосів, а активісти руху "Відсіч" неодноразово повідомляли про порушення.

Інститут Масової Інформації (ІМІ) оприлюднив дані щодо змі, які під гаслами "альтернативної точки зору" копіпастять…

Posted by Відсіч on Sunday, October 21, 2018

 

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: