fbpx
Сьогодні
Актуально 11:52 29 Вер 2018

Петиція про припинення діяльності «112-Україна» та NewsOne набрала 25 тисяч голосів: що це значить

Петиція «припинити антиукраїнську діяльність телеканалів «112 Україна» та NewsOne» до Верховної Ради за рекордно короткий термін – 9 днів – набрала необхідні 25 тисяч.

У петиції телеканали «112 України» та NewsOne названі «інформаційними активами Кремля в Україні», що «активно транслюють інформаційній  політику «руского міра» в Україні та перебувають під управління кума Путіна – Медведчука та регіонала Мураєва, який виступає проти декомунізації та називав Олега Сенцова терористом».

«У зв'язку з цим, вимагаємо вжиття всіх необхідних заходів в межах повноважень та в рамках чинного законодавства, щоб у найкоротший термін припинити ліцензійну діяльність телеканалів «112 Україна» та «NewsOne», – наголошується в петиції.

петиція

Верховна Рада відібрати ліцензію на мовлення не може, але такі повноваження має Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

«Рубрика» запитала у автора петиції Артура Переверзєва, на яку реакцію влади і суспільства очікують її ініціатори.

Яку дасте відповідь на закиди, що це обмеження свободи слова?

 На жаль, поняття і розуміння свободи слова, та і «свободи» в принципі, дуже сильно деградували, і не тільки в Україні. З яких пір свободою слова вважається надання засобів для її вираження тому, хто хоче тебе вбити? Тим, хто паплюжить наших захисників, тим, хто закликає до миру та компромісу зі злом? Тим, хто бреше та маніпулює?

Свобода слова не може бути прикриттям відвертої антиукраїнської пропаганди, яка має на меті демонтаж української державності як такої, яка і є запорукою свободи слова.

Логіка проста – оскільки і доки держава регулює питання видачі ліцензій на телемовлення та виділення радіочастот, у випадку, якщо редакційна політика каналів починає становити загрозу національній безпеці, держава має забирати у таких мовників те, що надано їм у тимчасове користування як суспільне благо.

На яку відповідь адресата петиції – Верховної Ради – сподіваєтеся?

Ми сподіваємось на активну реакцію зі сторони Верховної Ради, але не диктуємо її форму. Власне, у ВР є комітет, який здійснює нагляд, у тому числі, за діяльністю Нацради з питань телебачення та радіомовлення. У повноваженнях Нацради – непродовження ліцензій або їх скасування.

Окрім цього, можливо ситуація та заклик громадськості підштовхнуть депутатів до розробки відповідного закону про іноземних агентів, щоб ми на законодавчому рівні не плутали українські ЗМІ, на яких розповсюджується свобода слова і іноземних агентів, щодо яких Україна не може мати зобов'язань з надання платформ для поширення їх пропаганди.

Чи знаєте реакцію на петицію з протилежної сторони?

З реакції протилежної сторони ми бачили тільки безграмотне промацування підписантів з уточненнями чи справді вони підписували петицію. Я особисто наразі не помітив інших ознак реагування на це.

337
3990

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: