fbpx
Сьогодні
12:24 26 Лис 2018

Лавров погрожує, що "точка неповернення може бути пройдена"

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що конфронтація між Росією та Заходом може перейти межу неповернення.

Таку заяву Лаврова зачитав на Європейському російською форумі в Європарламенті 26 листопада постпред Росії при ЄС Володимир Чижов, повідомляє ТАСС.

"Впевнені, що нинішня конфронтаційність (Росії і Заходу – ред.) не носить фатального характеру. Для цього в європейських столицях повинні відмовитися від геополітичних ігор "з нульовою сумою", і приступити нарешті до виконання взятих на себе в рамках ОБСЄ та Ради Росія-НАТО зобов'язань з формування рівної і неподільної безпеки", – йдеться в заяві Лаврова.

Глава МЗС РФ висловив сподівання, що "здоровий глузд візьме гору".

"Сьогодні США і низка інших країн Заходу продовжують нагнітати напруженість, в тому числі поблизу російських кордонів. У результаті виникає атмосфера стратегічної напруженості, виникають ситуації, коли "точка неповернення" може бути пройдена", – вважає представник Росії.

Лавров додав, що "безрадісне становище справ в Євроатлантиці – прямий наслідок вузькокорисливої лінії з розширення НАТО і створення нових обмежувальних ліній в Європі".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: