fbpx
Сьогодні
16:55 27 Вер 2018

Луценко погрожує позбавленням громадянства України тим, хто має угорські паспорти

Служба безпеки України розпочала розслідування фактів видачі угорських паспортів жителям Закарпаття.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає "112 Україна".

"Кримінальне провадження відкрито, веде СБУ", – сказав він.

За його словами, в питанні подвійного громадянства ситуація однозначна: за подібне правопорушення має бути відповідальність.

Генпрокурор навів приклад нардепа-втікача Андрія Артеменка, якого було позбавлено українського громадянства після виявлення в нього іншого паспорту.

"Якщо під час слідства СБУ буде встановлено такі випадки стосовно інших осіб, будь-яких – мерів, губернаторів, міністрів, пенсіонерів, військовослужбовців, дія буде такою самою: позбавлення українського громадянства", – заявив Луценко.

Раніше було опубліковано відео, на якому низка українських громадян отримують угорські паспорти і складають присягу на вірність Угорщині в консульстві цієї країни в закарпатському Береговому. Процедура супроводжувалася порадою угорського дипломата не повідомляти владі про отримання нових документів.

Реагуючи на це, глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що відео проходить перевірку на справжність. У разі якщо воно виявиться справжнім, консула Угорщини можуть вислати з країни.

Своєю чергою глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив про спроби залякати закарпатських угорців і пригрозив ще більше ускладнити євроінтеграцію України.

При цьому в прес-службі Закарпатської ОДА заявили, що місцеві жителі отримують угорські паспорти в консульстві в Береговому вже протягом семи років.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: