fbpx
Сьогодні
16:10 19 Вер 2018

З'явилося відео, як консульство Угорщини потайки видає українцям паспорти

На Закарпатті в місті Берегове консульство Угорщини таємно видає українцям паспорти, а після складання ними присяги на вірність їх інструктують тримати у таємниці даний факт.

Про це повідомляє "Укрінформ", додаючи відеозапис процедури.

"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", – промовляють на тлі угорського прапору бажаючі отримати ще одне громадянство.

Після прослуховування гімну Угорщини співробітники дипломатичного відомства наказують приховувати від України те, що сталося.

"Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства", – каже угорський дипломат власникам нових паспортів.

Видання зазначає, що дипустанова не відповіла на письмовий запит видання про коментар, а за номером телефону відповіла людина, яка не розуміла української мови.

"Наш письмовий запит поки що залишився без відповіді, а спроба зв'язатися по телефону з установою була безуспішною: абонент, з яким нас зв'язав оператор, не розуміла української мови, а наданий інший номер не відповідав", – пише "Укрінформ".

Натомість у посольстві Угорщини в Києві виданню підтвердили отримання аналогічного запиту, проте відмовилися давати коментар. При цьому співробітниця посольства відповіла російською мовою, наголосивши, що українською не володіє.

За її словами, запит передали до МЗС Угорщини і "якщо там захочуть, то, можливо, дадуть відповідь".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: