fbpx
Сьогодні
00:11 05 Лип 2018

Пара у Великобританії отруєна дією яду "Новічок", - поліція

Geoff Caddick/AFP/Getty Images

Субстанція яду "Новічок" визнана причиною серйозних захворювань Dawn Sturgess і Charlie Rowley. Про це повідомляє The Gurdian.

Отруєння пари в Уїлтширі було викликано нервовим агентом яду "Новічок", повідомляє британський офіцер по боротьбі з тероризмом.

Заява, озвучена в середу ввечері заступником комісара Скотланд-Ярда, послідувала після дня, який був оповитий таємницею про те, що спричинило захворювання пари в суботу. Спочатку дивну реакцію організму пов'язували з наркотиками.

Парамедиків викликали до їхнього будинку, який знаходиться у 8 км від місця, де в березні напали на екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

Це може бути другим випадком використання "Новічка". Однак, також можливо, що пара потрапила в зону, де пари цієї речовини ще залишилися.

Пара – британські громадяни Dawn Sturgess (44 роки, із Солсбері) і Charlie Rowley (45 років, з Амесбері). Зараз вони знаходяться у критичному стані в районній лікарні Солсбері, де Скрипалів лікували чотири місяці до того, після ураження "Новічком".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: