fbpx
Сьогодні
08:45 06 Кві 2018

"Новічок" для отруєння Скрипалів виготовили у Саратовській області

Фото Reuters

Нервово-паралітична речовина "Новічок", якою отруїли Сергія і Юлію Скрипалів, була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. Так вважає Британська розвідка.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Times.

«Новічок» виготовили на об'єкті Шихани у Саратовській області. Такі дані оприлюднила Британська розвідка на брифінгу для представників країн-союзників. Після цього брифінгу країни світу вирішили вислати більше 150 російських дипломатів.

За даними британської розвідки, на об'єкті в Шиханах в останнє десятиліття проводилися випробування з метою визначити, чи ефективний "Новічок" для скоєння вбивства за кордоном.

Як стверджує The Times, запаси, виявлені в Шиханах, були набагато меншими, ніж ті, що могли бути використані в якості зброї на полі бою, а це в свою чергу нібито передбачає їх застосування для точкових атак.

«Розвідка Британії чітко вказала на Росію і Шихани. Без сумніву, що росіяни замітають сліди, поки ми говоримо», – сказав колишній військовий і експерт по хімічній зброї Хеміш де Бреттон-Гордон.

За його словами, ніщо не вказує на те, що "Новічок" міг бути виготовлений деінде в колишньому СРСР.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: