fbpx
Сьогодні
20:04 24 Тра 2018

Заява Волкера: гаряча війна на Донбасі потребує термінових рішень

Гуманітарна ситуація на сході України, особливо поблизу зон бойових дій на Донбасі, ускладняється протягом тривалого часу й зараз потребує термінових рішень.

Про це заявив під час телефонної прес-конференції у четвер спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер, повідомляє Укрінформ.

"Ви можете побачити погіршення гуманітарної ситуації протягом тривалого часу", – зауважив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Як приклад, він навів виведення з ладу і неможливість належної роботи місцевої інфраструктури, у тому числі подачі електроенергії, тепло- й водопостачання, а також засобів комунікації. Крім того, за його словами, залишаються обмеженими можливості людей для пересування.

Особливо це відчувається в приватному секторі поблизу лінії розмежування. Крім того, за його словами, небезпечною залишається ситуація з питною водою через пошкодження вузлів цієї інфраструктури, а також затоплення шахт, у тому числі радіоактивно забруднених.

Волкер також звернув увагу на ризик для життя людей, які проживають в районах бойових дій і страждають від постійних обстрілів, у тому числі, прицільного снайперського вогню.

"Отже, це активний конфлікт, я би сказав, гаряча війна. І це вимагає величезної гуманітарної підтримки, яка не може ігноруватися", – підкреслив високопоставлений американський дипломат. За його словами, "це справді потребує розгляду в терміновому порядку".

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: