fbpx
Сьогодні
11:23 16 Тра 2018

Російськомовні жителі Донбасу хочуть назад до України, - Волкер

Фото delfi.lt

Навіть російськомовні жителі Донбасу вважають Росію окупантом та хочуть бути з Україною.

Про це заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Голосу Америки".

Він зауважив, що людей на Донбасі виснажує постійний стрес, зокрема вони страждають під час перетину лінії розмежування з окупованою територією.

"Була старенька жінка яка, очевидно, прожила там все своє життя і вона сказала: "зараз – весна, квіти квітнуть – дуже гарно, але ми не можемо цим насолоджуватись". Я думаю, ці слова підсумовують все", – згадує дипломат.

За його словами, навіть ті російськомовні жителі Донбасу, з якими він зустрічався, хочуть, щоб Донбас, зрештою, повернули Україні.

"Цікаво, що вони всі спілкувались російською. Це, очевидно, етнічні росіяни. Всі проживають тут і всі говорять, що найважливіше – це мир і, що територію необхідно повернути Україні", – сказав Волкер.

За його словами, після цього важко довіряти росіянам, які кажуть про етнічний конфлікт в Україні, що російськомовне населення налаштоване проти України.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

  • 15 травня Курт Волкер прибув в район проведення операції Об'єднаних сил та зустрівся з командувачем ООС Сергієм Наєвим.
  • Того ж дня Волкер висловив бажання відвідати Донецьк та Луганськ після повернення туди української влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: