fbpx
Сьогодні
Важливо 19:03 04 Лис 2022

Журналістика рішень в Україні: медіа “Рубрика” увійшло у першу європейську когорту ньюзрумів, які розвивають Solution Journalism

English version here

Українське видання "Рубрика" стало частиною першої когорти європейських ньюзрумів, які займатимуться розвитком журналістики рішень. 

"Першопроходцями" у Європі стали 5 медіа з країн Східної та Центральної Європи. Так, журналістику рішень розвиватимуть литовський публічний мовник LRT, Magazín Reportér з Чехії, щоденна словацька газета і сайт Dennik N, видання eTrafika.net з Боснії та "Рубрика" з України. 

Мовники будуть співпрацювати, аби обмінюватися матеріалами та досвідом, допомогати один одному у створенні контенту і просувати журналістику рішень. 

Ініціатор та організатор когорти — медійна організація Transitions.

У перспективі передбачається розширення когорти з обмеженого кола на всю Європу, у мережу планують під'єднати до 30 ньюзрумів, які розвиватимуть конструктивну журналістику. 

"Рубрика" підкріплює свою позицію як провідне медіа з журналістики рішень у Європі.

"Нам важливо показати інший шлях і для читачів, і для інших медіа — що варто зосереджуватися не лише на проблемах, а і цілеспрямовано шукати рішення. Плануємо створення більшої кількості матеріалів у різних форматах, залучення аудиторії, створення контенту, який теж провокуватиме зміни", — коментує випускова редакторка "Рубрики" Марина Смагіна, яка зараз знаходиться у Празі на навчанні від Transitions.оnline з іншими колегами з учасників когорти.

"Добитися значних результатів завжди легше спільними зусиллями, тому разом з іншими виданнями ми стали частиною цілої когорти, яка просуватиме та розвиватиме підхід конструктивної журналістики. Це важливо і для України, бо дасть можливість робити історії рішень українців видимішими. А для "Рубрики", своєю чергою, важливо продовжувати створювати цінність для наших читачів", — додає головна редакторка "Рубрики" Анастасія Руденко

1
1148

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: