fbpx
Сьогодні
Від редакції 16:15 13 Вер 2022

"Рубрика" запустила благодійний Patreon для підтримки волонтерів та активістів в Україні: як працюватиме це рішення

English version here

Підтримати медіа рішень "Рубрика" тепер можна на краудфандинговій платформі Patreon

Видання починає збір коштів і побудову спільноти на краудфандинговій платформі Patreon і пропонує кілька рівнів платної підписки — від 5 до 500 доларів. Патрони "Рубрики" отримають різні бонуси, доступи до закритого контенту та спілкування з редакцією.

Половина зібраних донейтів йтиме на благодійність гуманітарним ініціативам, про які йтиметься в англомовних подкастах, а половинана підтримку видання та створення нових історій командою "Рубрики".

"Ми фандрейзимо з перших днів повномасштабної війни. Бо, звісно, рекламні доходи одразу впали. Тож ми пишемо грантові заявки, у нас є невеличкі донати, але досі ми не розгортали краудфандингову кампанію, бо розуміємо, по-перше, як українцям важко, а по-друге, що донатити зараз, передусім, потрібно на ЗСУ. Та одним із напрямків нашого інформаційного фронту стало англомовне мовлення сайту. Ми відчули, що це якраз те поле, де можемо працювати. Тому Patreon ми націлимо на залучення спільноти з-за кордону. Напередодні ми також запустили новий формат англомовних подкастів, у яких розповідаємо історії рішень українців під час війни і закликаємо підтримувати Україну. Саме тому редакцією було ухвалено рішення, що половину донатів ми будемо віддавати на розвиток тих ініціатив, про які розповідатимемо", — говорить головна редакторка "Рубрики" Анастасія Руденко.

Раніше редакція "Рубрики" розповідала про те, як створені матеріали допомагали їх героям отримати потрібну підтримку — такі собі історії впливу.  

Наприклад, "Рубрика" опублікувала історію пенсіонерки, яка вивезла з Сєвєродонецька двадцять тварин — після героїня розказала, що отримала чимало грошових переказів на чорнобривці, завдяки чому змогла втілити мрію, про яку розказала журналістам видання під час інтерв'ю.

Або після репортажу "Рубрики" з Північної Салтівки (Харків) читачі почали відправляти пожертви, аби вирішити описану в ньому проблему. Тепер канарки одного з героїв забезпечені кормом на довгі місяці, а сам чоловік нарешті зможе не виходити під обстріли, аби нарвати для них трави.

Це маленькі, але важливі історії, які показують, що спільнота читачів може допомогти вирішити описані журналістами проблеми.

Також благодійні внески читачів допоможуть редакції вберегти колектив від скорочень і дати змогу здійснювати більше відряджень (у тому числі на лінію фронту), а також експериментувати з форматами.

Нагадаємо, напередодні "Рубрика"повідомила про запуск першого англомовного подкасту Solutions from Ukraine.

Підтримайте Рубрику на Patreon та творіть добрі справи: https://patreon.com/rubryka

Нагадаємо, "Рубрика" — українське онлайн-медіа, яке розвиває журналістику рішень. Редакція в цьому підході зосереджується не стільки на проблемі, скільки на можливих варіантах її вирішення, і розповідає про це на прикладах конкретних людей, громадських організацій та ініціатив, громад. Як журналістика рішень працює під час війни, читайте за посиланням.

1
960

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: