fbpx
Сьогодні
Слухати 12:00 12 Вер 2022

"Рубрика" запускає англомовний подкаст: рішення з України під час війни

Онлайн-медіа рішень "Рубрика" запустило свій перший англомовний подкаст. Він називається Solutions from Ukraine та вже доступний на основних платформах для прослуховування.

English version here

У новому подкасті розповідатимуть про відновлення України в цілому та окремих громад, про те, як переселенці та місцеві мешканці адаптуються в нових умовах, з якими проблемами стикаються та які рішення на виклики воєнного часу знаходять.

Ведучими та авторами подкасту стали головна редакторка "Рубрики" Анастасія Руденко та аналітик ГО "Інтерньюз-Україна" Владислав Фарапонов.

"З перших днів війни я зрозумів, що інформаційний фронт, зокрема для закордонної аудиторії, є ключовим. "Рубрика" це перше та єдине ЗМІ, яке ефективно працює у форматі журналістики рішень. Саме так ми й намагаємось позиціювати наш подкаст з Анастасією. Шукаємо позитив навіть у найтемніші часи для нашого суспільства та держави. Я переконаний, що людські історії найбільш потужний спосіб донесення меседжів. Ми хочемо завдяки їм доносити західній аудиторії необхідність продовжувати підтримувати Україну. Ми вистоїмо й багато робимо, але без допомоги ціна буде в рази вищою", розповідає співведучий подкасту Владислав Фарапонов.

Наступні випуски будуть присвячені актуальним проблемам, з якими стикаються українці під час війни, та ми розкажемо які рішення будуть корисними не тільки для України, а й для світу. Наприклад, у подкасті можна буде послухати, як українські учні та вчителі починають новий навчальний рік під час війни, та які рішення можна запропонувати для подолання екологічних наслідків війни.

"Україні зараз критично важливо не втратити розуміння й підтримку світу. У нашому подкасті ми будемо розповідати реальні приклади історій, як в умовах нової ненормальної "нормальності" українці шукають шляхи вирішення проблем, з чим доводиться стикатися, які важливі гуманітарні ініціативи народжуються в самоорганізації, який досвід нам зараз потрібен, а який можна перейняти в нас. Аудіоісторії це особливі стосунки з підписниками, і ми хочемо завдяки цьому формату поширити більше правди", говорить головна редакторка "Рубрики", співведуча подкасту Анастасія Руденко.

Послухати перший подкаст можна за лінками на платформах: 

Разом з запуском подкастів "Рубрика" починає збір коштів і побудову спільноти на краудфандинговій платформі Patreon.

Половина зібраних донейтів йтиме на благодійність гуманітарним ініціативам, про які йтиметься у подкастах, а половина на створення нових історій командою видання "Рубрика".

Англомовну версію сайту "Рубрика" запустила у вересні 2020 року. Після 24 лютого 2022 року трафік на англомовну версію виріс у 5 разів, і зараз щомісяця її читає понад 1,5 мільйона людей з різних куточків світу. 

Підписуйтеся на англомовні сторінки "Рубрики" у Facebook та Twitter.

Нагадаємо, "Рубрика" – українське онлайн-медіа, яке розвиває журналістику рішень. Редакція в цьому підході зосереджується не стільки на проблемі, скільки на можливих варіантах її вирішення, і розповідає про це на прикладах конкретних людей, громадських організацій та ініціатив, громад. Як журналістика рішень працює під час війни, читайте за посиланням.

3
2793

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: