fbpx
Сьогодні
Розбір 14:48 13 Чер 2018

Як працює алгоритм Instagram

Хотіли дізнатись принцип роботи улюбленої соцмережі? Переклад статті TechCrunch

Користувачі Instagram пропускали 70% усіх постів та 50% публікацій їхніх друзів до того, як у липні 2016 додаток замінив зворотню хронологічну стрічку на алгоритм. Незважаючи на невдоволення заплутаним впорядкуванням, Instagram наразі повідомляє, що нинішнє сортування призвело до того, що більш ніж 800 мільйонів користувачів бачать 90% постів їхніх друзів та проводять більше часу у додатку.

Однак Instagram до цього ніколи не пояснював, як саме алгоритм вибирає, що вам показувати. Компанія, що належить Facebook, зібрала групу репортерів у новому недобудованому офісі у Сан-Франциско, щоб пролити світло на алгоритм ранжування у стрічці Instagram.

алгоритм Instagram

Продакт-менеджер Instagram Джуліан Гутман пояснює алгоритм

Критерії ранжування у стрічці Instagram

Instagram покладається на машинний алгоритм, що самонавчається, базуючись на ваших попередніх діях для того, щоб створити унікальну стрічку для кожного. Навіть якщо ви будете підписані на такі самі аккаунти під іншим іменем, у вас буде персоналізована стрічка на основі ваших взаємодій з цими аккаунтами.

Три основних фактори визначають те, що ви побачите у вашій стрічці Instagram:

  • Інтерес: Instagram передбачає, наскільки ви будете зацікавлені постом, розташовуючи вище те, що важливо для вас, на основі вашої попередньої поведінки зі схожим контентом та аналізуючи зміст публікації.
  • Новизна: Визначається тим, наскільки давно поділилися постом, віддаючи перевагу нещодавнім публікаціям, а не тим, яким уже декілька тижнів.
  • Взаємовідносини: Наскільки близькі ви з людиною, що опублікувала запис. Віддає перевагу тим, з якими ви взаємодіяли у минулому в Instagram, наприклад, коментували їх публікації або відмічалися разом на фотографіях.

Instagram

Окрім цих ключових факторів, є три додаткових сигнали, що впливають на ранжування:

  • Частота: В залежності від того, як часто ви відкриваєте Instagram, додаток спробує показати вам найкращі пости з моменту вашого останнього візиту.
  • Підписки: Якщо ви підписані на велику кількість людей, Instagram буде обирати із ширшого кола авторів, тому ви можете побачити менше постів від окремої людини.
  • Використання: Те, скільки часу ви проводите в Instagram, визначає, чи ви просто переглядаєте найкращі пости за короткі проміжки часу, чи ви заглиблюєтесь у каталог, витрачаючи загалом більше часу у додатку.

Міфи про Instagram

Команда Instagram також відповіла на найбільш поширені запитання та теорії змови щодо того, як саме працює стрічка додатку.

У даний момент Instagram не розглядає варіант повернення старої зворотної хронологічної стрічки, щоб уникнути заплутаності (користувачі можуть забути, яка стрічка встановлена в них на даний момент), проте команда додатку прислуховується до користувачів, яким алгоритм не подобається.

Instagram не приховує публікації в стрічці, і ви побачите все, що опубліковане кожним, на кого ви підписані, якщо продовжите переглядати стрічку.

Ранжування не віддає перевагу фото або відео формату повсюдно, проте стрічки користувачів налаштовуються на основі контенту, до якого ці користувачі звикли. Тож, якщо ви ніколи не зупиняєтесь, щоб дивитися відео, вони потім можуть рідше вам зустрічатися.

Instagram не віддає перевагу користувачам, які використовують Stories, Live або інші спеціальні функції додатку.

Instagram не розміщує нижче в стрічці користувачів, які дуже часто публікують щось або виконують інші специфічні дії, але додаток може розбавити ці публікації, якщо їх надзвичайно багато, іншим контентом для різноманітності.

Instagram не надає додаткового місця в стрічці персональним або бізнес аккаунтам, тому зміна статусу не допоможе досягти ваших цілей.

Прихованого бану не існує; Instagram стверджує, що він не приховує контент користувачів через вказання великої кількості хештегів або виконання інших дій.

Ця перша в історії додатку зустріч Instagram з репортерами має вирішити всі непорозуміння щодо того, як він працює.

Однак постає проблема, схожа на ту, що пережив алгоритм Facebook десь в 2015: конкуренція зменшує охоплення. Оскільки все більше користувачів та підприємців приєднуються до Instagram та публікують записи частіше, але час проведення кожного користувача у стрічці залишається незмінним, звичайна публікація може загубитися серед цих постів та отримати менше переглядів. Люди неодмінно почнуть скаржитися, що Instagram примушує їх купувати рекламу, проте це звичайний та неминучий наслідок для алгоритмічних стрічок, що набувають все більшої і більшої популярності.

Чим активніше Instagram буде вирішувати цю проблему, переміщуючи надлишковий контент в Stories та пояснюючи користувачам, як працює стрічка, тим менше вони будуть скаржитися. Facebook вже не кльовий, тож, Instagram мусить старатися лишитися у нашій прихильності.

Джерело: TechCrunch

Переклад: Євгенія Пеліванова

9
2744

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: