fbpx
Сьогодні
16:51 06 Січ 2021

Справа Шеремета: розпочалася експертиза "білоруських записів"

English version here

Українські експерти проводять експертизу оприлюднених аудіозаписів можливих розмов керівництва КДБ Білорусі в рамках розслідування справи щодо замовників убивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка.

За словами Геращенка, експертизу голосів проводять в Україні українські фахівці з фоноскопічних експертиз. "Для зразку, якщо не можна людину допитати для цього особисто, братимуть якийсь її публічний виступ і порівнюватимуть із записом. У цьому випадку доведеться йти саме таким шляхом. Експертизи потребують часу, це складна технічна та експертно-розумова робота", – сказав заступник міністра.

За його словами, оскільки злочин було скоєно на території України, то і розслідування має проводити Україна, а інші країни можуть лише сприяти у розслідуванні в рамках міжнародної правової допомоги.

"У випадку з Білоруссю, маю сумніви, що вона сприятиме цьому розслідуванню. Хоча було б добре після встановлення особи, яка присутня на плівках, його допитати. Але у мене є великі сумніви, що нам це дозволять зробити. Та сама історія і зі свідками. Країна може відмовити у допиті свідків і тут немає варіантів, як примусити країну це зробити", – зазначив Геращенко.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ще в 2012 році секретні служби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою Павла Шеремета, що було здійснено в 2016 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: