fbpx
Сьогодні
15:12 05 Січ 2021

Справа Шеремета: поліція проведе слідчі дії з розпорядником "білоруських записів" і запросить його в Україну

Нацполіція запланувала проведення слідчих дій із розпорядником звукозапису, який представляє інтерес для правоохоронців у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета, і підготувала запрошення в Україну для розпорядника запису.

Про це повідомляє Управління комунікації Національної поліції.

"Національна поліція України зацікавлена в отриманні додаткової інформації, яка може стосуватися замовників вбивства Павла Шеремета. Для цього необхідно провести відповідні слідчі дії з особою, котра є розпорядником звукозапису. Оскільки розпорядник звукозапису наразі знаходиться на території однієї з країн Євросоюзу, для проведення відповідних слідчих дій потрібно дотримуватися процедури міжнародної правової допомоги".

Уже сформована спільна група у складі співробітників Нацполіції та Офісу генпрокурора, яка готова найближчим часом виїхати в країну перебування власника запису.

"Крім того, слідчі Нацполіції підготували офіційне запрошення в Україну особі, котра є розпорядником звукозапису, для участі в слідчих діях. Чоловік отримає процесуальний статус свідка, також йому буде забезпечена належна охорона", – поінформували у поліції.

Також у відомстві додали, що справа виконавців вбивства Шеремета вже розглядається у суді, і слідство зібрало повну доказову базу причетності трьох обвинувачених до скоєння злочину, і надалі рішення ухвалюватиме суд.

При цьому у Нацполіції зауважили, що отримана інформація про так званий "білоруський слід" стосується виключно замовників вбивства журналіста, ці матеріали відпрацьовуються в окремому кримінальному провадженні.

"Як раніше повідомляло слідство, одним із мотивів скоєння злочину може бути професійна діяльність загиблого, який неодноразово критикував владу, в тому числі й Білорусі. Тобто інформація про ігнорування органом досудового розслідування цієї версії не відповідає дійсності", – повідомили у відомстві.

Слідчі й оперативники Нацполіції ретельно відпрацьовують у рамках досудового розслідування всю без винятку інформацію, яка може допомогти встановити істину у кримінальному провадженні.

"Тож вкотре закликаємо сторону захисту обвинувачених у виконанні вбивства Павла Шеремета не маніпулювати та утриматися від упереджених висловлювань", – наголосили у поліції.

Окремо у відомстві повідомили, що аудіозапис, який отримала Національна поліція, вже направлений на проведення фоноскопічної експертизи.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ще в 2012 році секретні служби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою Павла Шеремета, що було здійснено в 2016 році.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: