fbpx
Сьогодні
12:24 05 Січ 2021

Справа Шеремета: захист Антоненка заявив, що "білоруські записи" потребують ретельної перевірки

English version here

Фото: graty.me

Нові записи 2012 року, на яких начебто білоруські спецслужби обговорюють намір убити журналіста Павла Шеремета вибухівкою, потребують ретельної перевірки.

Про це йдеться у офіційній заяві захисників обвинуваченого у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, опублікованій на сайті юридичної фірми "Сенс Україна".

"Інформація, яка оприлюднена Ігорем Макаром, щодо готування політичного вбивства Павла Шеремета КДБ Білорусі, потребує ретельної перевірки. Сподіваємося, це зроблять компетентні органи європейських країн, а не українські фальсифікатори. Сторона захисту вже веде роботу в цьому напрямку", – йдеться у заяві.

У юридичній фірмі висловили думку, що «білоруський слід» з урахуванням політичної позиції Шеремета мав би бути найпріоритетнішою версією розслідування, "особливо з урахуванням того, що вбивство сталося 20 липня — в день першої інавгурації Олександра Лукашенка в 1994 році — дата, яку той, за даними ЗМІ, щороку неофіційно святкує".

"У разі, якщо інформація підтвердиться, це повністю руйнує безумну версію сторони обвинувачення про невідомих осіб, які під час обрання виконавців з низькими моральними якостями зосередилися на «волонтерських групах населення», – уточнили юристи.

У "Сенс Україна" заявили, що захист, "ретельно вивчивши усі представлені слідством «докази», стверджує, виходячи з наявних матеріалів, що раніше версія причетності білоруських спецслужб взагалі не досліджувалася і не розглядалася".

"Національна поліція України і представники МВС розповсюдили неправдиві відомості про те, що нібито «білоруська версія» замовників вбивства є для них новою і що вона не суперечить обвинуваченню, висунутому п. Антоненко, п. Дугарь, п. Кузьменко. Проте, це очевидна дезінформація", – зазначили юристи.

Серед іншого, у юридичній фірмі уточнили, що у справі відсутні будь-які навіть віддалені натяки на зв'язок обвинувачених з будь-якими спецслужбами, у тому числі іноземними.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ще в 2012 році секретні служби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою Павла Шеремета, що було здійснено в 2016 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: