fbpx
Сьогодні
19:48 12 Гру 2020

У Кабміні прокоментували вердикт Венеціанської комісії щодо КСУ

Українська влада вже частково врахувала висновок Венеційської комісії щодо розв'язання конституційної кризи в Україні, яка виникла через скасування антикорупційного законодавства рішенням Конституційного суду (КСУ).

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Прозвучав і продовжує звучати заклик до парламентарів – врахувати висновок Венеційської комісії. Він вже частково врахований, зокрема в законопроєкті, який стосується відновлення системи електронного декларування. Тут Венеційська комісія підтвердила, що не може бути окремого законодавства для суддів, закон єдиний для всіх. Його мають виконувати навіть судді", – наголосила віцепрем'єрка.

За її словами, "це очевидна річ, але важливо, що Венеційська комісія теж підтвердила це".

"А що стосується змін до реформування КСУ, то висновки Венеційської комісії ляжуть в основу тих законопроєктів, які парламент, уряд і президент напрацьовуватимуть спільно", – додала Стефанішина.

Венеційська комісія відповіла на запит Зеленського: Перевірка декларацій суддів не суперечить міжнародним стандартам.

У Верховній Раді пропонують ухвалити окремим законом особливості складання НАЗК протоколу про адміністративні правопорушення щодо суддів і суддів Конституційного Суду.

Нагадаємо, що у Раді зареєстрували законопроект, що відновлює повноцінну роботу НАЗК.

Раніше глава НАЗК заявив, що президент має ветувати компромісний закон про брехню в деклараціях. 4 грудня Верховна Рада прийняла компромісний законопроєкт 4460-д. Він відновлює кримінальну відповідальність за умисне декларування недостовірних відомостей та умисне неподання декларації, але не передбачає позбавлення волі за такі дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: