fbpx
Сьогодні
13:19 04 Гру 2020

Рада повернула відповідальність за брехню в деклараціях чиновників: НАЗК розкритикувало закон

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект №4460-д про повернення відповідальності за брехню в деклараціях чиновників.

"За" проголосували 289 нардепів. Законопроект підтримали всі фракції і депутатські групи, передає Ліга.

Якщо розбіжність відомостей в декларації чиновника і достовірних становить від 500 до 4 000 прожиткових мінімумів (від 1 млн грн до 8,8 млн грн), або чиновник навмисне не подав декларацію, йому буде загрожувати штраф від 2 500 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів ( від 42 500 грн до 51 000 грн), або громадські роботи від 150 до 240 годин з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо така розбіжність складе понад 4 000 прожиткових мінімумів, чиновнику загрожує штраф від 3 000 до 5 000 неоподатковуваних мінімумів доходів (від 51 000 грн до 85 000 грн), або громадські роботи від 150 до 240 годин, або обмеження волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Законопроект встановлює, що подібні правопорушення має розслідувати НАБУ, а виносити рішення відносно них – Вищий антикорупційний суд.

НАЗК виступило з критикою законопроекту, підкресливши, що він не передбачає позбавлення волі, а тільки її обмеження.

"Максимальне покарання – перебування корупціонера у виправному центрі, де він зможе вільно користуватися способами зв'язку (телефоном, інтернетом) і залишати центр по вирішенню їх керівництва", – пояснили в НАЗК.

Законопроект правоохоронного комітету ВРУ пропонує «санаторні» умови для корупціонерів30 листопада НАЗК зазначало…

Posted by Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК on Thursday, December 3, 2020

Раніше повідомлялося, що члени робочої групи Верховної Ради мають до 1 грудня підготувати для розгляду узгоджені законопроєкти для врегулювання конституційної кризи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: