fbpx
Сьогодні
Фото 15:16 30 Кві 2024

Ремонт "синьої" гілки столичного метро: розпочали демонтаж тунелю

Фото: КМДА

Демонтаж залізобетонних конструкцій вздовж тунелю розпочали між станціями київського метрополітену "Деміївська" та "Либідська".

Про це повідомляє пресслужба КМДА, пише Рубрика.

"Наразі, для прискорення виконання робіт, спеціалісти провели часткове розкриття тунелю, а саме влаштували технологічний отвір для транспортування назовні демонтованого колійного бетону і подання необхідних матеріалів", розповіли у міськраді.

метро синя гілка

Фото: КМДА

метро синя гілка

Фото: КМДА

На цей момент здійснюють:

  • розробку котловану з кріпленням третього ярусу,
  • очищення залізобетонних поверхонь,
  • видалення демонтованого бетону.
метро синя гілка

Фото: КМДА

Окрім того, проводять хімічне закріплення ґрунтів затунельного масиву, підготовку поверхні тунелю для додаткового підсилення.

метро синя гілка

Фото: КМДА

Київський метрополітен наголошує, що причиною аварії на "синій гілці" є помилкові та неякісні проєктні рішення під час будівництва.

У повідомленні зазначають, що роботи можуть закінчити до кінця літа 2024 року.

метро синя гілка

Фото: КМДА

Що відомо про відновлення синьої гілки метро в Києві між станціями "Деміївська" та "Либідська"

Нагадаємо, що 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Метро, КиївФото: Фейсбук / Maksym Shkil

Тоді керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події. У Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро провели переорганізацію дорожнього руху на найбільш  завантажених відрізках доріг.

А 11 січня голова та засновник Офісу Трансформації Максим Бахматов заявив, що на відкриття тунелю метрополітену між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" можуть знадобитись роки. І чекати, що це відбудеться найближчим часом, не варто.

На сьогодні на ділянці від "Теремків" до "Деміївської" метро працює у човниковому режимі з інтервалом 13 хвилин. Рух перекрито лише між станціями "Деміївська" та "Либідська".

На цій ділянці рух метро дублюють автобуси, які їздять з інтервалом 3 хвилини. Місто потурбувалося, щоб гроші за пересадку поверталися пасажирам, які користуються транспортною картою. Тому на маршруті від "Либідської" до "Теремків" за поїздку люди платять лише один раз.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: