fbpx
Сьогодні
14:28 28 Січ 2023

Очільник МОК Бах уперше відреагував на заяву про можливе повернення росіян у міжнародний спорт

Фото: З відкритих джерел

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах відповів на запитання, які виникли після заяви МОК щодо можливого повернення росії до міжнародних спортивних змагань.

Про це пише німецьке видання Spiegel.

Президент МОК Томас Бах дав перший коментар після оприлюдненої заяви комітету щодо ймовірного повернення атлетів з росії та Білорусі у міжнародний спорт.

Нагадаємо, що 25 січня Комітет оприлюднив заяву про солідарність з Україною, санкції проти росії та Білорусі, а також ситуацію з відстороненням атлетів з цих двох країн.

У заяві задекларований намір "вивчити можливість" повернення росіян та білорусів до змагань з дотриманням "суворих умов".

В Україні відреагували на таку заяву МОК словами про готовність бойкотувати Олімпіаду-2024. Про це заявив міністр молоді та спорту, а також президент НОК Вадим Гутцайт.

Своєю чергою Президент України Володимир Зеленський висловив розчарування заявою МОК та запросив Томаса Баха в Бахмут.

Сам президент МОК відповів на запитання про заяву комітету за кілька днів після її виходу. Сталося це під час чемпіонату світу з санного спорту, який триває у німецькому Обергофі.

"Це не відповідає цінностям та місії Олімпійської хартії – виключати атлетів через їх паспорт", – заявив Бах.

У очільника МОК запитали про ймовірну участь росіян та білорусів на Олімпіаді-2024 у Парижі. На що Бах відповів:

"Чи допустять їх до Парижа-2024? Ймовірно. Росіяни та білоруси могли б виступити під нейтральним прапором на Олімпіаді-2024. Місія МОК – збирати разом атлетів з усього світу, це особливий символ Олімпіади".

Водночас у відповідь на запитання про заяву Гутцайта і ймовірний бойкот змагань Україною, президент МОК не відповів, що виступає проти цього.

"[Бойкот] не відповідає нашій місії. Ми знаємо точку зору України, яка хоче не лише ізолювати Росію як державу, але й ізолювати усіх росіян", – заявив Бах.

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: