fbpx
Сьогодні
09:12 04 Лип 2023

У Бучі BGV Charity Fund представив повністю оновлений фасад школи мистецтв, виконаний коштами німецьких благодійників

English version here

30 червня Бучанська міська рада спільно з представниками українського Благодійного фонду BGV офіційно представили оновлений фасад приміщення Бучанської дитячої школи мистецтв. Роботи були виконані у рамках благодійного проєкту з реновації школи, який фінансують німецькі донори — некомерційна організація #WeAreAllUkrainians та фонд help alliance від Lufthansa Group.

Про це повідомили у пресслужбі благодійного фонду BGV.

BGV Charity Fund

BGV Charity Fund

Загальне фінансування проєкту, який відбувається у кілька етапів, сягає понад 10 мільйонів гривень. Окрім оновлення фасаду, у рамках другого етапу співпраці благодійники також працювали над інклюзивністю дитячого музичного закладу та організували низку тренінгів та освітніх курсів для викладачів школи.

«Ми щиро вдячні німецьким та українським партнерам за нашу нову Школу мистецтв у Бучі. Тепер вона не лише сучасна, добре оснащена, а й інклюзивна. Така підтримка під час війни дійсно неоціненна, адже такі проекти повертають дітей додому», — кажеБучанський міський голова Анатолій Федорук.

анатолій федорук

Надалі німецькі благодійники спільно з українськими партнерами — фондом BGV — продовжать роботи з реновації та оснащення Бучанської дитячої школи мистецтв імені Левка Ревуцького. До нового навчального року у школі мистецтв планують також укомплектувати художні класи, закупити нові меблі, телевізійну техніку для організації навчального процесу, а також закупити партію музичних інструментів для духового оркестру серед учнів школи мистецтв.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Благодійний фонд BGV та Відділ культури, національностей та релігій Бучанської міської ради підпиcали угоду про співпрацю, згідно з якою фонд спільно з німецькими донорами — некомерційними організаціями #WeAreAllUkrainians та help alliance — відновлюють Бучанську дитячу школу мистецтв імені Левка Ревуцького.

BGV Charity Fund

У рамках першого етапу на початок 2023 року благодійники виконали комплексний ремонт у школі, який включав відновлення покрівлі, вхідної групи, системи водопостачання та водовідведення, заміну вікон, дверей, встановлення сучасних навігаційних елементів у приміщенні, а також придбали надпотужний генератор для безперебійного навчання. Фонди закупили та передали викладачам техніку — 40 ноутбуків, а також вручили музичні інструменти дітям — 7 сучасних електронних піаніно, 4 гітари, 6 сучасних синтезаторів, 2 віолончелі, 3 скрипки та акордеон. Коштами благодійників було облаштовано додаткові кабінети для музичних занять для збільшення кількості дітей, що навчатимуться в школі. Окрім цього, Благодійний фонд BGV спільно із німецькими донорами виконали низку робіт для облаштування інклюзивного простору та організації відповідного процесу навчання на базі Бучанської школи мистецтв, щоб забезпечити безбар'єрний доступ до всіх видів занять дітям з особливими освітніми потребами. Також у рамках проєкту за кошти благодійників було оплачено 100 річних стипендій дітям для навчання у Бучанській дитячій школі мистецтв.

Співпраця Бучанської дитячої школи мистецтв, Благодійного фонду BGV та німецьких донорів бере свій початок від 18 червня 2022 року, коли за ініціативи help alliance та за підтримки #WeAreAllUkrainians у Мюнхенській філармонії (Німеччина) відбулося музичне дійство «Concert For Tomorrow». Це був виступ зірок Мюнхенського симфонічного оркестру, який об'єднався спільно з українськими музикантами у рамках благодійного концерту. Серед українських митців були біженці, що втікали до Німеччини через війну в Україні. Концерт у філармонії продемонстрував солідарність з Україною, підтримку українських талантів, а також зібрав початкову суму коштів на відновлення Бучанської дитячої школи мистецтв. У серпні завдяки пожертвам пасажирів своїх рейсів до благодійного проєкту долучився головний спонсор ініціативи — національний авіаперевізник Німеччини Lufthansa.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: