fbpx
Сьогодні
18:13 24 Кві 2024

Президент Сполучених Штатів підписав законопроєкт про допомогу Україні

English version here

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт про виділення Україні допомоги у майже 61 мільярд доларів. Тепер США зможуть надати Україні новий пакет військової допомоги.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на трансляцію Білого дому.

"Сьогодні хороший день для миру у світі. Я щойно підписав закон, який стосується допомоги. Це зробить Америку та світ безпечнішими. Це допоможе нашим партнерам захищати свою суверенну землю", – оголосив президент США.

Байден наголосив, що у наступні кілька годин, зробить все, аби передати у відповідні органи документи, щоб ракетні системи та інші озброєння були направлені в Україну. Адже це допоможе не тільки Україні, а і європейській безпеці.

Крім того, американський президент розповів деталі першого пакету, яку нададуть Україні в межах виділеної допомоги на 61 мільярд доларів. За його словами, Україна отримає боєприпаси для ППО, артилерії, ракетних систем і бронетехніку.

Що відомо про надання допомоги Україні від США

20 квітня Палата представників США схвалила законопроєкт про фінансування допомоги Україні. Ще до завершення голосування за законопроєкт набралася потрібна кількість голосів. За законопроєкт віддали голоси 310 конгресменів, проти ж виступили 112.

Президент Сполучених Штатів закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт про допомогу Україні.

Згодом лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер повідомив, що у вівторок, 23 квітня, Сенат Сполучених Штатів Америки розгляне законопроєкт про допомогу Україні, який нарешті схвалила 20 квітня Палата представників.

Варто додати, для того, щоб документ набув сили закону, він має бути проголосований обома палатами Конгресу й підписаний президентом США.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: