fbpx
Сьогодні
Відео 21:00 24 Кві 2024

Зараз будемо робити все, щоб компенсувати пів року, які минули в дебатах і сумнівах, – Зеленський про допомогу від США

Фото: Офіс Президента

Протягом поточного тижня українська й американські сторони узгоджували наповнення пакета військової допомоги США після голосування відповідного закону у Конгресі.

Про це зазначив Президент Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні, пише Рубрика.

«Цими днями вже максимально активно працювали з нашими американськими друзями – на всіх рівнях, – щоб оперативно наповнити цей пакет від Сполучених Штатів саме такою зброєю, яка потрібна нашим воїнам. Від «атакамсів» і артилерії, від протитанкової зброї і ракет для «хаймарсів» до необхідної ППО і техніки»,- сказав він.

Висловлюючись стосовно підписаного президентом США Джо Байденом закону про підтримку України, Зеленський зазначив, що «шлях довжиною в пів року подолали».

Зеленський висловив вдячність президенту США й американцям на оборонних підприємствах, які виробляють зброю за військову підтримку.

«Вся наша співпраця – України та Сполучених Штатів, – кожен прояв підтримки нашого захисту зараз роблять сильніше обидва наші народи і всіх наших партнерів, увесь світ, який прагне жити за правилами, а не в умовах насильства і хаосу», – наголосив він.

Президент зазначив, що наразі в Україні робитимуть усе, щоб компенсувати пів року, які пройшли у дебатах і сумнівах.

«Те, що російський окупант зміг за цей час, те, що Путін тепер планує, ми маємо розвернути проти нього. Всі його дії на фронті, всі його удари по нашій енергетиці, інфраструктурі, увесь його терор проти наших міст і сіл – все це повинно мобілізувати нас, кожного у світі, хто дійсно цінує життя, на більший тиск на Росію», – сказав він.

Зеленський також зауважив, що усі домовленості з президентом Байденом були реалізовані на сто відсотків.

Що відомо про надання допомоги Україні від США

20 квітня Палата представників США схвалила законопроєкт про фінансування допомоги Україні. Ще до завершення голосування за законопроєкт набралася потрібна кількість голосів. За законопроєкт віддали голоси 310 конгресменів, проти ж виступили 112.

Президент Сполучених Штатів закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт про допомогу Україні.

Згодом лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер повідомив, що у вівторок, 23 квітня, Сенат Сполучених Штатів Америки розгляне законопроєкт про допомогу Україні, який нарешті схвалила 20 квітня Палата представників.

Варто додати, для того, щоб документ набув сили закону, він має бути проголосований обома палатами Конгресу й підписаний президентом США.

24 квітня Президент США Джо Байден підписав законопроєкт про виділення Україні допомоги у майже 61 мільярд доларів.

Також 24 квітня Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні. Його розмір становить 1 млрд доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: