fbpx
Сьогодні
19:41 25 Кві 2024

Зеленський про досягнення довготривалої безпеки: "Маємо відтіснити росію на її територію"

Фото: Офіс Президента

Якщо Європа прагне справжньої та довгострокової безпеки для нашого регіону, ми повинні примусити росію відступити на свою територію.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Якщо нам потрібна справжня безпека, якщо ми справді хочемо, щоб вона була сильною, на багато днів і років – на десятки років, щоб безпека існувала в майбутньому нашого регіону, ми маємо відтіснити Росію на її територію", – сказав він.

Водночас Глава держави підкреслив, якщо ж партнери допускатимуть можливість компромісів перед росією, то зіткнуться з серйозними викликами з її боку.

Зеленський наголосив, що треба відкидати всі компроміси та застеріг партнерів від "загравань" з країною-агресором, оскільки це дуже небезпечно.

"Якби нам було треба щось на кшталт… Могли б сказати: "Ну окей ми дамо вам НАТО, але не зовсім НАТО, ми вас запрошуємо, але не зовсім запросимо. Ми не боїмося Росії, але ми трошечки боїмося, що вони відповідатимуть…" тощо.

Якщо ми підтримуватимемо такий діалог, не сильний, не переконливий, то в нас будуть страшенні виклики від Росії", – пояснив україснький лідер.

Окрім того, Президент наголосив, що військова допомога від Сполучних Штатів Америки має не тільки оперативно надійти українським Збройним силам, але й важливо отримати саме те, що є найнеобхідніше.

Варто додати, що європейські країни впродовж останніх місяців практично наздогнали Сполучені Штати Америки за обсягом військової підтримки України. Якщо США надали вже 43,1 мільярда євро, то Європа — близько 42 мільярдів євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: