fbpx
Сьогодні
17:50 22 Кві 2024

Суд обрав запобіжний захід двом військовим, яких підозрюють у вбивстві поліціянта на Вінниччині

Фото: Суспільне

У Вінницькому міському суді обрали запобіжний захід для двох військових — сина і батька (52-річному Валерію Василаке та 26-річному Віталію Василаке) — яких підозрюють у вбивстві поліціянта та замаху на життя ще одного.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора та Вінницькому міському суді, пише Рубрика.

Суд ухвалив тримати підозрюваного 1972 року народження під вартою протягом 60 днів без альтернативи застави. За словами його самого, в поліціянтів стріляв його син, подумавши, що вони застрелили батька, передає «Суспільне» з зали суду. Він також заявив, що це син вкрав зброю, яку знайшли в їхній автівці, і підтвердив, що вони обоє намагалися втекти до Молдови.

Запобіжний захід обрали і другому фігуранту справи — 26 річному військовому. Його також триматимуть під вартою 60 днів без права на заставу.

На суді встановили, що перед інцидентом працівники поліції зупинили авто підозрюваних, яке рухалося по зустрічній смузі дороги, порушуючи комендантську годину.

Під час перевірки автівки поліціянт попросив водія відчинити багажне відділення. Прохання правоохоронця виконав не водій, а пасажир авто. У багажнику виявили підозрілі ящики та інше військове майно. Коли поліціянт попросив відкрити ящики, пасажир автівки вдарив його по голові, унаслідок чого поліціянт знепритомнів.

Його напарник застосував табельну зброю, однак нападники також відкрили вогонь по правоохоронцях, а згодом зникли з місця інциденту.

Напад на поліціянтів на Вінниччині

Нагадаємо, що у ніч на 20 квітня у Гайсинському районі Вінницькій області пострілом з пістолета невідомі вбили працівника поліції, ще один зазнав поранення.

У межах Вінницької та Одеської областей ввели поліційну операцію. Правоохоронці зазначають, що завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину.

У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що жодного виправдання бути не може злочину.

20 квітня у Вінницькій області знайшли автомобіль підозрюваних у нападі на патруль поліції. Самих нападників продовжували розшукувати.

У Сухопутних військах Збройних сил України підтвердили, що на відео з нападом на поліціянтів у Вінницькій області присутні їхні військовослужбовці.

Завдяки злагодженій роботі оперативних служб було встановлено місцеперебування фігурантів. Вони переховувались на території Одеської області.

Зловмисники затримані на Одещині за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області.

Підозрювані у нападі на поліцейських у Вінницькій області планували втекти з України.

Двом військовослужбовцям правоохоронці повідомили про підозру у дезертирстві, а також у вбивстві та замаху на життя поліцейських. Перевіряється інформація щодо викрадення ними вибухівки та зброї з військової частини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: