fbpx
Сьогодні
10:41 22 Кві 2024

Розстріл поліцейських на Вінниччині: нападникам оголосили підозру у вбивстві та дезертирстві

Фото: Телеграм / Нацполіція

Двом військовослужбовцям правоохоронці повідомили про підозру у дезертирстві, а також у вбивстві та замаху на життя поліцейських. Перевіряється інформація щодо викрадення ними вибухівки та зброї з військової частини.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, пише Рубрика.

За даними слідства, 19 квітня 2024 року, військовослужбовці – батько та син, самовільно залишили військову частину в Одеській області.

Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них.

Надалі, близько 2 години ночі 20 квітня 2024 року у Вінницькій області, фігуранти поцілили у правоохоронців та втекли з місця події.

Правоохоронці затримали їх 21 квітня 2024 року в селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора України, військовим повідомлено про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Також повідомлено про підозру у дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 Кримінального кодексу України).

Раніше на території Вінницької області виявлено боєприпаси та транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи.

Також в ході слідчих дій було знайдено зброю – ймовірно знаряддя вбивства.

З підозрюваними проводяться слідчі дії та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.

Напад на поліціянтів на Вінниччині

Нагадаємо, що у ніч на 20 квітня у Гайсинському районі Вінницькій області пострілом з пістолета невідомі вбили працівника поліції, ще один зазнав поранення.

У межах Вінницької та Одеської областей ввели поліційну операцію. Правоохоронці зазначають, що завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину.

Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що жодного виправдання бути не може злочину.

Ще вчора, 20 квітня, у Вінницькій області знайшли автомобіль підозрюваних у нападі на патруль поліції. Самих нападників продовжували розшукувати.

У Сухопутних військах Збройних сил України підтвердили, що на відео з нападом на поліціянтів у Вінницькій області присутні їхні військовослужбовці.

Завдяки злагодженій роботі оперативних служб було встановлено місцеперебування фігурантів. Вони переховувались на території Одеської області.

Зловмисники затримані на Одещині за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області.

Підозрювані у нападі на поліцейських у Вінницькій області планували втекти з України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: