fbpx
Сьогодні
16:23 20 Кві 2024

У Сухопутних військах підтвердили, що ймовірні нападники на поліціянтів служать в одній із військових частин

t.me/mvs_ukraine)

Сухопутні війська Збройних сил України підтвердили, що на відео з нападом на поліціянтів у Вінницькій області присутні їхні військовослужбовці.

Про це повідомляється на сторінці Сухопутних військ, пише Рубрика.

"На відео, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї із військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України. Командування Сухопутних військ надасть максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні у вбивстві поліцейського", – ідеться у повідомленні.

У Сухопутних військах висловили співчуття родині загиблого поліцейського Максима Зарецького.

"Схиляємо голови в жалобі разом з працівниками НаціональноїполіціїУкраїни, які з нами виконують завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності Україну. Це непоправна втрата, винні у цьому злочині повинні понести найсуворіше покарання", – наголосили в командуванні.

Подробиці інциденту

Вранці суботи, 20 квітня, Національна поліція повідомила про напад на двох патрульних у Гайсинському районі Вінницької області. Патрульні зупинили для перевірки автомобіль, в якому перебувало двоє чоловіків. Пізніше вони відкрили вогонь в правоохоронців, після чого втекли з місця злочину.

На опублікованому в Telegram-каналах відеозаписі з бодікамери одного з поліцейських можна було побачити, що напад стався не відразу. Чоловіки з автомобіля спочатку адекватно спілкувалися з правоохоронцями. Один з них погодився відкрити багажник, а після цього напав на одного з патрульних. Після цього на відеозаписі чути постріли, а потім прохання іншого патрульного про допомогу. В результаті нападу один з правоохоронців загинув. Інший – отримав поранення.

Правоохоронці вже встановили нападників, але їхнє місцезнаходження наразі невідоме. Для пошуку зловмисників на території Вінницької та Одеської областей було введено поліцейську операцію.

Як відомо, в результаті нападу загинув 20-річний патрульний Максим Зарецький. Він з 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року служив у секторі реагування патрульної поліції.

Інший поліцейський – капітан поліції Максим Шарапанський. Він отримав поранення та перебуває у Бершадській районній лікарні. Його травми незначні, вогнепальних поранень немає.

Наразі в поліції не називали імен нападників, але вже встановлено, що вони є військовослужбовцями однієї з військових частин Сухопутних військ України.

Реагуючи на інцидент, командування Сухопутних військ пообіцяли надавати максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні нападу на поліцейських.

У мережі поширювалася інформація, що нападниками є військовослужбовці 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Однак в бригаді заявили, що особи, яких розшукують, вже понад рік не є військовослужбовцями 28 ОМБр.

Водночас міністр внутрішніх справ Ігор Клименко пообіцяв притягнути винних до відповідальності, незалежно від того, хто вони та з якої причини скоїли злочин.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: