fbpx
Сьогодні
Фото 15:49 21 Кві 2024

Розстріл поліцейських на Вінниччині: правоохоронці затримали нападників

Фото: Телеграм / Нацполіція

Нападників на поліціянтів, що застрелили правоохоронця на Вінниччині, затримали в Одеській області: їм загрожує довічне ув'язнення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на голову Національної поліції України Івана Вигівського у Телеграм-каналі.

Як повідомив очільник Нацполіції, завдяки злагодженій роботі оперативних служб було встановлено місцеперебування фігурантів. Вони переховувались на території Одеської області.

Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області.

Військові що вбили поліціянта

Фото: Телеграм / Нацполіція

Поліціянт, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників.

Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються.

"За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України – Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків", наголосили у поліції.

Військові що вбили поліціянта

Фото: Телеграм / Нацполіція

Правоохоронці додали, що санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Що відомо про напад на поліціянтів

Нагадаємо, що у ніч на 20 квітня у Гайсинському районі Вінницькій області пострілом з пістолета невідомі вбили працівника поліції, ще один зазнав поранення.

У межах Вінницької та Одеської областей ввели поліційну операцію. Правоохоронці зазначають, що завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину.

Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що жодного виправдання бути не може злочину.

Ще вчора, 20 квітня, у Вінницькій області знайшли автомобіль підозрюваних у нападі на патруль поліції. Самих нападників продовжували розшукувати.

У Сухопутних військах Збройних сил України підтвердили, що на відео з нападом на поліціянтів у Вінницькій області присутні їхні військовослужбовці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: